Genel

Yeşil Direniş, Ekim Sayısı Çıktı..

Erbil’e düşen ateş bizim de yüreğimize düşer, Kobani’de ölenlerin yası Suruç’ta tutulur. O yüzden Kobani Kobanililerin değil aynı zamanda bizim sorunumuzdur. Tıpkı Gürcistan’daki bir sorunun Artvin’de yankılanması, Meriç’te oluşan bir kaybın Yunanistan’da hissedilmesi gibi. Tam da bu yüzden; Kobani’nin acısı hepimizin acısıdır! Kadim Arap-İslam coğrafyası, Ortadoğu adı verilerek kendi içinde parçalı ve bu parçalı yapı üzerinden kontrol edilebilir bırakıldığından beridir, huzur yüzü görmedi. Bölge Sykes-Picot anlaşması ile dizayn edilirken, Kürtler de bu parçalı yapı içinde huzurdan yoksun yaşamak zorunda bırakıldı.Kürtlerin talihsizliği -ki bu aynı zamanda tüm bölge gibi Anadolu coğrafyasının da talihsizliğidir- zengin enerji kaynakları ile kesişen bir coğrafyada yaşıyor olmalarıdır. Bu da onlar açısından, sürekli çatışmalara açık bir yapı oluşmasına yol açıyor.

  • EKOFAŞİZM: Alman aşırı sağında faşizmin modernizasyonu ve ‘ekoloji’
    Avrupa’daki tüm faşist hareketlerin ekoloji ve sosyal politikalar, gay-lezbiyen hakları konusunda bazı açılardan sosyal demokrat partilerden bir farkları yok.Türkiye ile kıyaslanırsa belki bu açılardan daha bir özgürlükçü görülmeleri mümkündür. Fakat faşizmin ekolojiye bakış açılarını başka alanlarda üretmekteler. Bu, yabancı düşmanlığı ve yabancı kültürlere ve göçmenlere karşı düşmanlık olarak ortaya çıkıyor.
  • Pangea Ekoloji’den Erhan Kahraman ile söyleştik
    Şimdi Suriye’de bir savaş ve yıkım, yani değiştirme ve dönüştürme çalışması var. Bu kadar HES, termik santral vb. yapmalarının sebebi de bu aslında. Burada can alıcı nokta şekillenecek bir Ortadoğu veya herhangi başka bir yer için enerji üretmek. Bu süreçde doğamız yok edilecek ve yaşam alanlarımızı kaybedeceğiz.
  • Mitoloji doğa ilişkisi: Sembollerle anlatılan bir hikâye
    İnsanlar tarif edilemez olanı tarif edebilmek için simgenin diline başvururlar. Mitoloji ise bu dünyanın evrensel tarihine kök salmış sembollerle anlatılan hikâyesidir. Mitolojinin sembollerle bezenmiş dünyası bize yaşam bilgeliği kazandırır.

İÇİNDEKİLER

-Ekoloji Gündemi
-Dicle Özgür Aksın, Hasan Keyfine Baksın
-Ortadoğu Kürtler ve Ekopolitik
-Ünye’de Fatsa Bir Oldu Siyanüre Direndi
-Pembelik Barajı Santrali ve HES Projesine Durdurma Kararı
-Türkiye’de HES Gerçekleri
-Davadan Kampa Boğazğınar’da Direniş
-Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu ve Şavşatta Yürütülen Ekoloji Mücadelesi
-Yaşam Bizim İsyan Hepimizin
-Doğanın Değil İnsanlığın Krizi
-Loç’ta Büyük Direnişten, Güzel Beraberliğe
-Sermaye Defol! İstanbul Bizim
-Salarha Deresi HES Yüzünden Kurudu
-Bombalara Karşı Sofralar Kuruyoruz
-Guatemala Halkının Monsanto Zaferi
-Çin’de Atık Yakma Fırını Protestosu
-ÇED Toplantısına İzin Yok
-Alman Aşırı Sağında Faşizmin Modernizasyonu ve Ekoloji
-Mitoloji Doğa İlişkisi
-Kayaköy’de 5000 Yıllık Tarih 49 Yıllığına Kiralık

Yesil DireniS_EKİM

About Yeşil Direniş

Tüketme, Özgürleş!

Tartışma

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın